Tekststørrelse
Kontrast
vinterbilde

Velkommen til åpen dag om velferdsteknologi

Velferdsteknologi

Hattfjelldal Bo- og servicesenter den 15.12.19 kl. 12:00 - 17:00. Presentasjon av hjelpemidler og løsninger, eks. GPS, trygghetsalarm og kamera.

 

Kommunene Vefsn, Grane, Hattfjelldal og Hemnes samarbeider om innføring av ulike teknologiske hjelpemidler i helse og omsorgstjenesten. Vi ønsker å legge til rette for  at flest mulig skal kunne bo i egen bolig lengst mulig.

  • Vi vet at andelen yrkesaktive går ned, samtidig som antall eldre øker. For å kunne ivareta de utfordringene kommunene møter i fremtiden må vi se på nye muligheter i tillegg til den tradisjonelle helse og omsorgstjenesten.
  • Fall, svekkelse og demens kan være årsaker til at eldre ikke kan fortsette å bo hjemme i egen bolig og leve livene de ønsker. Mange former for tekniske hjelpemidler kan da være til hjelp, f.eks automatisk lysstyring for å unngå fall.
  • Vi ønsker at innbyggerne skal starte å planlegge sin egen alderdom. Dette kan gjøres ved å tilrettelegge egen bolig med gode hjelpemidler eks. god belysning, brannvarsling, robotstøvsuger, fuktsensorer og komfyrvakt.
  • Velferdsteknologi og frivillig innsats kan bli avgjørende for å møte fremtidens utfordringene i omsorgstjenesten.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS