Pressemelding

Den 19.03.19 skal Hattfjelldal kommune ha en forsinket markering som Sørsamisk språkforvaltningskommune.

Hattfjelldal kommune ble vedtatt som sørsamisk språkforvaltningskommune juli 2017, og har siden det arbeidet med å følge opp de lovpålagte oppgaver som er i henhold som språkforvaltningskommune.

Markeringen er en del av oppgavene for kommunen.

Sametingspresident Aili Keskitalo vil være tilstede under markeringen.

I år skal det internasjonale språkåret markeres. I den anledningen kommer det sørsamiske og umesamiske artister på scenen.

Under markeringen blir det en konsert med sørsamiske artister og Hattfjelldal kulturskole. Sørsamisk og umesamisk språk ligger på Unescos liste over truende språk.

Etter konserten inviterer kommunen til folkemøte på Fjellfolkets hus, der sametingspresidenten skal fortelle om hva internasjonalt språkår innebærer, og Hattfjelldal kommune skal informere om hvordan de arbeider som samisk språkforvaltningskommune.

Temaet under folkemøtet er - Fremtiden som samisk språkforvaltningskommune.
Hattfjelldal kommune ønsker å få tilbakemelding fra innbygger på hvordan de tenker at kommunen bør arbeide som Sørsamisk språkforvaltningskommune.

Harald Lie

Ordfører for Hattfjelldal kommune.