Pressemelding - Sluttstrek for Terra-saken

TERRA[1]

12 år etter at åtte kommuners plasseringer i råtne spareprodukter anbefalt av Terra Securities eksploderte i media, er i dag sluttstrek satt i den såkalte Terra-saken. Forsikringsselskapet AIG har trukket anken over Oslo tingretts dom fra 2018, hvor selskapet ble dømt til å betale kommunene 50 mill kroner, som var det beløp daglig leder og styret var forsikret for. I dagens rettsforlik i Borgarting lagmannsrett er partene blitt enige om AIG skal betale til kommunene 77,5 mill kroner.

Dermed er det endelig satt sluttstrek for mer enn 12 års hardt arbeid fra de åtte Terra-kommunene for å få tilbake mest mulig av de pengene som ble tapt som følge av Terras anbefalinger.

Jeg er spesielt tilfreds med at det nå er rettskraftig fastslått at ikke bare meglerne, men også selskapets ledelse var ansvarlig for de katastrofale plasseringene kommunene ble anbefalt, sier ordfører i Hattfjelldal, Harald Lie. Gjennom et godt samarbeid kommunene imellom og med våre advokater i Lund & Co har vi etter årelange rettsprosesser både i Norge og utlandet lykkes med å hente tilbake nær 1 milliard av de 1,4 milliard kronene som samlet ble plassert i råtne spareprodukter. Og like viktig er at hederlige og skikkelige kommuneansatte har fått en oppreisning for det arbeid de utførte til det de trodde var til beste for kommunen. Ansvaret er nå alene og endelig plassert hos Terra. Det har vært et slit, men det har vist seg riktig, avslutter Lie.

Ordfører i Hattfjelldal - 97510956